Skip to content

druktemakers

21 april 2005

Wie heeft toevallig Twee Vandaag gezien gisteren (20 april)? Ik heb het met een schuin oog gekeken, terwijl we zaten te eten.
Er was een reportage over het bezoek van president Bush aan Limburg ivm de viering van de Bevrijding 60 jaar geleden. Wat een gedoe, zeg. En wat zien ze daar een beren op de weg. De pessimisten hebben zo’n beetje het idee dat de Amerikanen dagen lang Limburg gaan bezetten. Ze zouden de A2 geheel af willen zetten, de politie volledig overnemen en natuurlijk alles en iedereen afluisteren. Een actiecommitee is al opgericht en dat is van pan het bezoek te verstoren. Want, zo gaf de spreker aan, “mijn computer is al dagenlang langzamer dan normaal, dus we worden wel degelijk in de gaten gehouden”.
Nou, ok, de amerikaanse president komt. En ja, dat zal met grote, in onze nuchtere hollandse oogjes overdreven, maatregelen gepaard gaan. En Bush is niet mijn meest favoriete persoon, maar die man komt hier met de beste bedoelingen. Hij komt naar Limburg om de vrijwilligers die Margraten al jaren draaiende houden te bedanken. Want hoe je het ook wendt of keert, we mogen de VS-soldaten dankbaar zijn dat ze 60 jaar geleden zo voor onze vrijheid hebben gevochten. Is het dan kies om zo net na Nationale Bevrijdingsdag allerlei acties te gaan voeren? Ik weet niet wat de actiegroep wil gaan doen, maar ik hoop dat ze het ludiek houden en er niemand mee vernederen of schaden.
Want dat ze je emails in de gaten houden… dat doen ze ook wel zonder dat Bush naar Limburg komt.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: