Skip to content

wachten wordt beloond

7 mei 2005

Het is gisteren bewezen. Een cadeau wordt alleen maar leuker als je erop moet wachten!!! Stipt om 20u namen we plaats aan onze gereserveerde tafel om lekker te eten. De sjiekigheid viel overigens reuze mee. Het was er vooral rumoerig met vrijdag’middag’borrelaars.
Na het eten hadden we nog alle tijd om richting De Kleine Komedie te lopen. Dat was overigens zo ongeveer om de hoek, dus we hebben nog een wandelingetje langs de Amstel gemaakt. Hoewel A’dam zeker niet mijn favoriete stad is, blijf ik het prachtig vinden hoe de grachten ’s nachts verlicht zijn.
In De Kleine Komedie was het al druk. Of eigenlijk was het nog druk, want Zusje Voogd had eerder op de avond gespeeld. Eerst maar eens een drankje en dan de zaal in. Rij 6, stoel 11 en 12, oftewel hele goede plaatsen!
Wel opvallend trouwens, hoe klein de zaal eigenlijk is. Als je tv opnames vanuit De Kleine Komedie ziet, dan lijkt het altijd zo’n grote zaal, maar dat valt dus best mee. En het werkt schitterend. Een mooie intieme zaal met twee balkons in een klassieke theatersfeer: pluche, rood, kroonluchters en gouden ornamenten.
Luka Bloom deed het deze keer zittend. Het altijd aanwezige tafeltje met bloemen naast hem, zijn gitaar op schoot en speulen maar! Hij kwam vooral zijn nieuwe album “Innocence” voorstellen, dus daar veel nieuwe nummers van. Voorzien van gezellig geklets, alsof je met hem in de kroeg of op een feestje zit. Geweldig hoe hij die intieme, bijna laconieke sfeer weet te maken. En ja hoor, Luka Bloom heeft het altijd naar zijn zin in NL en speelde met twee toegiften met gemak 2 uur vol. Om half twee was de koek echt op. Nog een drankje aan de bar en toen naar huis. Met een tussenstop voor koffie en een sandwich, konden we even over 4en ons bedje inkruipen. Heel moe, maar zeer voldaan. Zondagochtend nog een ritje naar Schiphol om zuslief op te halen en dan zijn we voorlopig wel weer genoeg in A’dam eo geweest.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: