Skip to content

koude start

3 juni 2005

Ons trouwe vierwielertje geeft de laatste tijd behoorlijk wat kopzorgen. De keuring in oktober doorliep ‘ie nog met goed gevolg. “In prima staat dat wagentje, die kan nog jaren mee.”
Maar als midden in de nacht na een koffiestop het karretje niet meer wil starten, ga je aan die prima staat toch wel twijfelen. Schoonbroer had net ervoor de boel al eens goed nagekeken en bougies, oliefilter en nog wat dingetjes vernieuwd. Volgens de wegenwacht was dan nu ook de startmoter aan vervanging toe en de accu. Inmiddels zit er een gloednieuwe accu onder de moterkap. De startmoter is nog de oude. De garagemeneer hoorde wel dat ‘ie wat zwaar liep, maar dacht niet dat er al een nieuwe in moest.
Nou, wij weten ondertussen wel beter, want 2 weken geleden na een koffiestop weigerde de auto opnieuw te starten. Onze conclusie, als de auto eenmaal warmgelopen is, doet de startmoter het niet meer. Dus moesten Armad aanduwen. Heel onhandig!!! Kan je nagaan hoe ik dinsdag zat te zenuwen, toen ik bij Utrecht in de file kwam. Als de dood was ik dat de auto zou stilvallen. Gelukkig niet gebeurd, maar nu wil ik toch wel heel erg haast gaan maken met de vervanging van die startmoter. We zullen eens een rondje gaan bellen waar we het beste een gereviseerd exemplaartje kunnen halen voor een vriendelijk bedragje.
Al met al is ons 4wielertje binnenkort weer zgan met al die nieuwe onderdelen. Hopelijk kan ‘ie nu echt weer voor een paar jaar mee.

Advertenties
2 reacties leave one →
 1. 5 juni 2005 10:22

  Je raakt zo gehecht aan zo’n karretje he . Ik hoop dat hij binnenkort weer staat te springen op zijn bandjes !!
  Kiek

 2. Annelies permalink
  21 december 2006 22:15

  NOU WIJ HEBBEN EEN VERGELIJKBAAR PROBLEEM.
  WIJ HEBBEN EEN NISSAN MICRA EIND 1980 BEGIN 1990
  OP EEN GEGEVEN MOMENT WILDEN HIJ NIET STARTEN MIJN MAN DE ACCU OPGELADEN EN JA HIJ STARTEN VLOT NAAR EEN PAAR DAGEN HET ZELFDE LIEDJE.
  DUS WIJ EEN NIEUWE ACCU KOPEN BIJ DE WINKEL EEN BEETJE UITGELGD WAT HET PROBLEEM WAS ZEGT DE VERKOPER IK ZOU DE ACCU MAAR EERST EENS DOORMETEN.
  zO GEZEGD ZO GEDAAN DE ACCU WAS PRIMA NU MOETEN WIJ DUS OOK OP ZOEK NAAR EEN ANDERE STARTMOTER.
  IK WENS JULLIE OOK SUCSES ERMEE.
  gROETJES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: