Skip to content

landen op aarde

9 augustus 2005

Niet dat ik een grote ruimtevaartfan ben, hoor. Maar het leek me toch wel leuk om maandagochtend de landing van de spaceshuttle live op tv te volgen. Ik hoefde toch pas ’s middags te gaan werken. Maar nee, de landing van de Discovery werd uittgesteld. Maar nu gaat het eindelijk gebeuren en met al dat uitstellen, ben ik inmiddels weer thuis en kan ik het ws alsnog live bekijken. Maar dan moeten ze wel voort maken, want ik moet dadelijk ook nog post rijden.
NB 13:41u En terwijl ik erover nadenk en de tv volg, vind ik het eigenlijk debiel dat ‘we’ zoveel investeren in bezoekjes aan de ruimte. Want worden we er echt zoveel wijzer van? Is de wereld vreedzamer geworden? Gaan mensen niet meer onnodig dood? Kunnen we diersoorten van uitsterven redden? Hebben we de files opgelost? Is er geen hongersnood meer? Wat hebben we eigenlijk te zoeken in de ruimte? We horen op aarde, toch!?!

Advertenties
2 reacties leave one →
 1. patrick permalink
  10 augustus 2005 10:24

  Met diezelfde instelling waren we nu waarschijnlijk nog steeds niet op de hoogte geweest van mooie plaatsen als Sprang, kaatsheuvel en waspik. we liepen dan nog in berenvellen rond het huis te banjeren.
  De ruimte is voor ons zoiets als Amerika was voor de mensen in de 15de eeuw. Nieuwsgierigheid en ernaar handelen onderscheidt ons van de schapen.asl het aan de schapen lag dan waren ze nooit in waspik gekomen , en nu wel; kijk toch eens wat een vooruitgang. of zo…

 2. 11 augustus 2005 10:16

  Wat dacht je van internetten, tv kijken, het weer voorspellen, het milieu in de gaten houden (zoals olie opsporen), de weg vinden, hurricanes zien aankomen en daardoor talloze mensenlevens kunnen sparen, computeren met apparaten die een redelijk compact formaat hebben -> allemaal mogelijk dankzij de ruimtevaart. En dan voornamelijk onbemande ruimtevaart.
  Van bemande ruimtevaart is het nut nog niet echt vastgesteld; verder dan wat maffe proefjes en experimentjes die lagere schoolleerlingen ook doen is men niet gekomen. Ook het hobbelen over de maan is niet direct een verheffende bezigheid gebleken. Leuk voor op t.v. en waarschijnlijk ook erg leuk voor de betrokken astronaut, maar de spinoff hiervan voor ons dagelijks leven is me niet geheel duidelijk. Daar ligt dus een gigantische mogelijkheid om geld te besparen. Commercieel aantrekkelijk is het niet; onbemande ruimtevaart is vele malen lucratiever en derhalve minder van invloed op onze (beter gezegd amerikaanse) belastingcenten.
  Oh ja: tefalpannen zijn dus niet ontwikkeld door toedoen van de ruimtevaart. Het tefalspul is al in 1938 ontdekt en toen was men nog niet bepaald bezig met in de ruimte rond te banjeren 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: