Skip to content

ongepland in 013

7 oktober 2005

Donderdagavond = koopavond en ik had wel even zin om de stad in te gaan. In Tilburg that is, want bij ons in Wolluk is het vanavond koopavond. We hadden eerst nog bedacht om naar Breda te gaan, maar dat zou te laat en te onhandig worden. Nadat we bij Subway van een broodje hadden zitten genieten, kwamen we Roel op de weg naar buiten tegen. “Nou, veel plezier bij Racoon. Wij hebben helaas geen kaartjes.” Aangezien we toch niet gingen, wilde hij wel vertellen wie het voorprogramma was. “Echt?”
Eenmaal buiten sloeg de opwinding toe. Zullen we gaan kijken of er nog iemand kaarten over heeft? Ja, maar dan moeten ze niet te duur zijn. En terwijl we aan het denken waren over een maximumprijs, zagen we bij de Boxoffice van 013 een papier hangen met “er zijn nog enkele kaarten voor Racoon”. En zo stonden we ineens heel onverwachts toch in de rij bij 013; voor het uitverkochte concert van Racoon met in het voorprogramma El Papebano…
Het leek een eeuwigheid te duren (55 min. om precies te zijn) voor de kassa eindleijk openging. Achter ons had zich inmiddels een behoorlijk rij gevormd. Het leek wel of iedereen die laatste kaarten wilde hebben. Wij blij dat we vooraan stonden!
Om 20:45u was het eindelijk zover. De grote verrassing van de avond kwam, na een introductie van Bart, het podium op. Het was heel bijzondr om de spanning te voelen. Bijna niemand in 013 wist wat er zou komen. Wij wel, en dan is het wel heel leuk om met zo’n ‘geheimpje’ rond te lopen. Toen de mannen opkwamen duurde het even voor het publiek door had wie daar nu op dat podium stonden. Na wat verplicht geklap, ging er ineens een golf van herkenning door de zaal. Ja echt, daar stond Bløf
Een geintje overgebleven na de vele voorprogramma’s die Racoon voor Bløf had gedaan. En voor die mannen een mooie gelegenheid om te try-outen, want in nov gaan ze weer optreden. We kregen dan ook een paar juweeltjes van het nieuwe album te horen. Allemaal wereldnummers, letterlijk en figuurlijk, want opgenomen met muzikanten uit alle windstreken: Cuba, Portugal, Japan… Dat gaat een heel mooi album worden. Alleen is het nog wel wachten tot februari volgend jaar.
Nou, en daarna moest Racoon nog spelen. Wat is er veel veranderd sinds Love You More zo’n grote hit is. En toch ook weer niet. De energie die ze op het podium brengen straalde er zoals altijd van alle kanten vanaf. Zo goed als alle nummers werden enthousiast meegezongen en er werd volop gesprongen. Een ouderwets avondje Racoon, alleen dan tig keer groter als wat wij totnutoe gewend waren. Dikke pluim voor ze!!!

Advertenties
7 reacties leave one →
 1. 7 oktober 2005 17:54

  ja dat was echt zo’n optreden waarvan je kunt zeggen: en ik was erbij.
  Erg gaaf. En het blijft raar om je eigen bandje in zo’n zaal te zien, met zoveel mensen. Terwijl mensen naast je wel alle nummers van Another Day meezingen maar niet een autumn tunes of een hilarious… :S

 2. 7 oktober 2005 21:29

  Ik voelde me knap oud tussen al dat TMF-volk, maar de lol was er niet minder om ! Briljant optreden van een band die je het succes helemaal gunt !

 3. 8 oktober 2005 02:37

  En heeft Roel nog braaf medegedeeld van wie hij de tip had? 😉
  Als tegenprestatie mogen jullie komende donderdag naar Halte 5 in de Mezz komen luisteren. nog meer 😉

 4. 8 oktober 2005 16:21

  Natuurlijk kreeg je meteen de credits, André !

 5. 8 oktober 2005 21:48

  dat heeft ‘ie idd braaf meegedeeld. vandaar ook dat wij maar heel even twijfelden aan de echtheid van het bericht. 😉

 6. * ing * permalink
  10 oktober 2005 14:38

  Hahaha, ik had graag de gezichten in de zaal gezien! Kreeg ’s middags een smsje van vriendje P. dat hij in 013 moest spelen in het voorprogramma van Racoon ;o)
  Mijn reactie: HET MOET NIET GEKKER WORDEN! hahaha
  Leuk dat je er bij was!

 7. 19 oktober 2005 16:40

  Heb nog een keer een interview met ze gedaan. Prima mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: