Skip to content

Volgspot

25 oktober 2006

…is een radioprogramma van de NCRV. Eens per maand wordt dit programma opgenomen in het Koningstheater in Den Bosch. Volgspot besteedt aandacht aan wat er in de Nederlandse theaters gebeurd en dan vooral op het gebied van kleinkunst, cabaret en theateramusement. Volgens mij hoort de theatertournee van Racoon in die laatste categorie thuis. En dus waren ze dinsdag te gast bij de opnames. Een uur lang kregen ze de ruimte om te spelen en werd een interview afgenomen. De Volgspot-presentator wil wat mij betreft iets te graag laten weten dat hij cultuurminner is. Zijn constante zoektocht naar diepere betekenissen maakte het interview nogal stroef en weinig interessant. Maar de liedjes die ze ten gehore brachten deden het vraaggesprek snel vergeten.
Racoon heeft speciaal voor de theaterconcerten diverse nummers nog simpeler gemaakt, hier en daar voorzien van keyboard en/of piano. Zoals het een rockband die het theater ingaat, betaamt. Het idee is niet nieuw, maar het is wel verfrissend om te horen dat de mooie liedjes ook in het ‘rode pluche’ overeind blijven. De meeste dan toch, want ‘Side Effects’ vond ik de plank helemaal mis slaan. Bewerkt voor theater valt de opbouw van de tekst compleet in het water. Jammer, want normaal gesproken is het een heerlijk energiek nummer.
Ideaal is het wel, voor weinig geld hebben we toch een goede indruk gekregen van wat we kunnen verwachten van Racoon in het theater. En hoewel het naar meer smaakt, gaan we waarschijnlijk toch geen volledige show bezoeken. Ons theaterprogramma is het komend jaar al behoorlijk vol, want ja, we kunnen Verel natuurlijk niet wekelijks uitbesteden.
NB: Het optreden van Racoon wordt as zondag 29 oktober van 23-24u uitgezonden op Radio 2.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. 26 oktober 2006 15:26

    Hey, ik vond het ook leuk/mooi. Niet alles, van mij mogen de toetsen uit blue days weer weg, maar happy family vond ik juist weer erg gaaf. Ik ga nog wel naar de theatertour (in rotterdam), en ben benieuwd want volgens stefan zat hier maar een kwart ofzo van de nieuwe dingen in…
    groetjes,
    Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: