Skip to content

nieuw elan?!?!?

28 februari 2007

Bedoelde JP Balkenende dit nou met nieuw elan? Het geeft mijn inspiratie iig een flinke opkikker.
Zo is er de PVV die al voor het officieel voorstellen van het nieuwe kabinet ophef maakte over de dubbele paspoorten van enkele bewindslieden. Wat een compleet onzinnige actie!!! De partij twijfelt aan de loyaliteit. Denk nou toch eens na, mensen. Als iemand zoveel politieke toewijding heeft dat hij een baan in de landelijke politiek aanvaardt, dan is er toch niks mis met die loyaliteit?!? Er zijn heel Nederlanders met maar 1 paspoort die niet eens de moeite nemen om te stemmen. Wat mij betreft zegt een paspoort erg weinig over loyaliteit, het gaat om de daden die je doet.
En daarbij…en nu ga ik echt even los…wat bezielt een partij als die van Wilders om de toch al ingewikkelde samenleving die Nederland is, nog ingewikkelder te maken? De tegenstellingen tussen de verschillende bevolkingsgroepen in ons landje zijn helaas al behoorlijk groot. Dan is het toch niet bevorderlijk om die nog eens verder te vergroten. Dat werkt juist ontwrichtend en daar is onze samenleving zeker niet bij gebaat.
Dus…!
Nee, dan minister Verhoeven. Die heeft nu toch al een paar jaren ervaring als minister achter de rug. Toch snapt ze het niet helemaal. Stond ze daar ‘mooi’ te wezen op het bordes met een vossenbontje om. Nou hebben die bewindslieden allerlei adviseurs enzo. Maar is er nou niemand die even kan zeggen dat een dergelijke kledingkeuze bij een happening met zoveel media-aandacht verre van verstandig is?
En dan is dat dragen nog tot daar aantoe. Let wel, ik ben heel erg tegen bont, maar ik maak me drukker om haar stupiede reactie. Maria’s mailbox stroomde vol met berichtjes van mensen die tegen bont en tegen dierenleed zijn. Begrijpelijk. Maar wat is dan vervolgens haar reactie? “Het dragen van bont is legaal.” Echt, dan snap je het gewoon niet. Het gaat er volgens mij niet zozeer om dat ze dat bontje droeg, maar vooral dat JUIST ZIJ OP DAT MOMENT dat bontje droeg. Op DE dag dat het nieuwe kabinet aan het publiek voorgesteld wordt. Dat nieuwe kabinet dat dierenwelzijn zegt hoog in het vaandel te hebben en de bontfokkerij wil afschaffen. Wat voor boodschap wil je dan uitdragen? En om dan met zo’n simpele reactie te komen… Dragen van bont mag dan legaal zijn, het gaat er veel meer om hoe zo’n kledingstuk tot stand komt. En daar waren al die mailers boos over, maar dat snapt Verhoeven blijkbaar niet.
NB> Ik ga 7 maart uiteraard stemmen.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: