Skip to content

maanloos

4 maart 2007

Ik ben maar eens even buiten gaan kijken. Vannacht vindt (vond) er een maansverduistering plaats. De totale verduistering duurt van 23:45u tot 1:00u. Nou, dan is 00:15u wel een mooi moment om te gaan kijken, dacht ik zo. Eerlijksheidshalve moet ik daar wel bij bekennen dat ik er nu ook pas aan dacht, hoor. 😉 En hoewel de weerberichten in eerste instantie nog redelijk pessimistisch waren over een goed zicht, zijn de wolken boven Wolluk enthousiast opzij geschoven om een bruinroodgekleurde maan te laten zien.
Aan zo’n heldere hemel met een verduisterde maan lijken de sterren nog meer te stralen. En dan sta je daar in het donker op het balkon te staren naar een sterrenhemel zonder maan. Wat doet het buiten vredig aan. En wat mooi om de maan zo te zien. Koud, ook.
Wel flauw dat er dan toch nog een wolk moet zijn die zich niet kan beheersen en toch even voor het schouwspel moet schuiven. Maar ook die kan de pret niet drukken, want de wind schuift de wolk stilletjes verder, zodat de verduistering weer in beeld komt.
NB> Raar trouwens, het heet een maansverduistering, maar de maan is nog gewoon te zien. Hij is wel heel donkerbruin rood met linksboven nog een wat lichtere rand. Maar toch, helemaal foetsie is ‘ie niet. Ach ja, het fenomeen moet een naam hebben… Toch?

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: