Skip to content

curiosity killed the cat

30 maart 2008

Vond ik vroeger best een leuk bandje, heb hun 1ste lp nog in de kast staan. Maar daar wou ik het niet over hebben. De titel slaat meer op een van mijn karaktereigenschappen.
Ik ben een leergierig aangelegd persoon. Wil altijd graag overal alles van weten. Ik kan over vanalles meekletsen. Heb een hoop kennis en weetjes paraat. Wta natuurlijk heel handig is als je meedoet aan een quiz. In dit geval de pubquiz bij Café De Meester. Net als de vorige keer is ons team weer 3e geworden. Niet slecht.
Na afloop nog flink wat bijgekletst. En dan merk ik pas echt wat een kletskous ik afentoe ben. Jeumig! Mijn escorte naar huis weet nu precies welk huis in onze straat te koop staat, maar ook waarom, hoe lang, voor hoeveel, etc. hihi Niet dat ik me er voor schaam, hoor. Ik ben gewoon nieuwsgierig. 😉 Mijn ouders hebben het altijd wel een vreselijke eigenschap gevonden, maar ze hebben me het niet af kunnen leren . Ook al zei mijn moeder dat mijn ogen nog eens naar elkaar zouden groeien van nieuwsgierigheid. Dat ik dan later nog maar een oog zou hebben. Tuurlijk mam. :)))
Ik ben ook niet echt van het soort ongepast nieuwsgierig. Ik zal bijvoorbeeld niet zomaar op iemand afstappen om te vragen: “van wie bende gij er eentje?”, maar ik onthoud wel allerlei kleine dingen die ik hoor of zie. Ik ben ook geen roddeltante, maar zal een gesprek over iets of iemand niet uit de weg gan of afwimpelen omdat het “mij niet aangaat”. Ik vind het gezonde nieuwsgierigheid. Ik hou de buurt een beetje in de gaten, probeer attent te zijn op de wereld om me heen (hoe verbazingwekkend klein die soms ook lijkt te zijn) en er is me veel aan gelegen om gezichten, namen en bijzonderheden te onthouden.
Ach, en zo heb je op een druilerige zondagavond een gezellig (toch, Jan?) tochtje naar huis.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: