Skip to content

kwistig met kwasten

22 juli 2008

Na 5 jaar van dezelfde interieurkleur is het tijd voor verandering. Zeker omdat een groot deel nog een erfenis is van de vroige bewoners. Alles zat destijds onder een prima laag verf, dus hebben we dat toen zo gelaten.
Op een muur na, die met steenstrips, daar heb ik in het eerste jaar al meteen een fris appelgroen laagje opgekwast. Nu heet dat ‘lime’, 5 jaar geleden was het een niet verkochte emmer mengverf bij de Gamma. Met als handig gevolg dat we de afgelopen jaren de accessoires met gemak konden aanpassen aan die appellimegroene muur: gordijnen, kussentjes, mandjes, bloempotten.
Bij die ene kleuractie is het heel lang gebleven. Maar de laatste tijd begon het flauwe beige/geel me steeds meer te irriteren. Zo’n saaie kleur, bah, alsof het ooit wit was, maar nu flink verkleurd door zon en sigaret. En wij roken niet eens! Na flink wat tirades richting vooral de saai gekleure deuren, hebben we besloten de verfkwasten weer eens wat werk te geven. Geen hippe trend of accentkleur, maar heel neutraal wit.
Gisteren meteen maar een paar potten verf gehaald. En vandaag ben ik begonnen met de eerst deur. Om nog even te kunnen wennen aan het maagdelijk wit eerst de kant aan de overloop gedaan. Een goede oefening, want de volgende keer moet ik iig beter schuren. Deze heeft nu voor een net resultaat nog een tweede laagje nodig. Maar qua kleur zijn we helemaal tevreden. Nu de rest van de deuren en de lambrizering nog.
Ook de muren en het plafond komen nog aan de beurt, wederom in simpel wit. Een neutrale ondergrond om zo ruimte te geven aan kleurige meubels en accessoires. Oh, en de verwarming in de hal krijgt een nieuwe look, want er is nu rvs-look radiatorspuitlak! Op de langere termijn lukt het hopelijk ook nog om de trap op te knappen. Het is ambitieus (voor ons dan), maar ik wil proberen dat allemaal nog dit jaar voor elkaar te krijgen. Hmm, niet te ver vooruitdenken… eerst die deuren eens verder afwerken. Dan kunnen ook eindelijk de nieuwe rvsdeurkrukken (die ik 4 jaar geleden met m’n verjaardag heb gehad – waarvoor nog steeds mijn/onze dank) in gebruik genomen worden.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: