Skip to content

meet & friet – verslag

24 juli 2008

Het was ontzettend leuk en onverwacht. Het lekkere weer was natuurlijk meer dan welkom voor een avondje toeven in het park. De tuin van de Tilburgse Universiteit, zogezegd. De eerste rij banken en biertafels waren gereserveerd voor ons en een handjevol andere prijswinnaars. En om ons heen stroomde de andere tafels en de rest van het gras vol met mensen. Veel met hun eigen picknickmandje.
Ik ken het fenomeen van toen ik in Breda woonde: de Valkenbergconcerten op de dinsdagavonden in de zomer. Met een kleedje, een fles wijn of een sixpack bier naar muziek luisteren in het park. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik er zelf veel te weinig naartoe ben geweest. Dat iets dergelijks ook iedere zomer in Tilburg wordt georganiseerd was ons niet bekend. Maar vanaf nu staan de muzenconcerten op ons lijstje ‘fijne zomeruitjes’.
De avond, waarvan het programma was verzorgd door Poppunt (Vlaanderen), begon met Douglas Firs, jonge Vlaamsche talenten, die met een mix van poezie, gitaar, dylan en toetsen de oortjes prettig verwenden. Mooi om te zien hoe zulke jonge gasten al heel hun ziel en zaligheid in de muziek weet te leggen. Alle emoties kwamen voorbij, van grappig tot wereldverbetering, van liefde tot verdriet, vergezeld van allerhande snaren en melodieus toetsenwerk.
In de pauze kregen we een Broodje Jantje (door omstandigheden helaas geen friet) en konden we ons opmaken voor deel 2. Wederom een stel jonge honden: Roadburg. Ook dit zijn jongelingen die het predikaat talent dik verdienen. Een vijftal enthousiaste muzikanten die er niet voor terugschrikken om de gebaande paden te verlaten. Een gelezen -zeer lelijke- omschrijving was ‘teenage progrock’. Noise, jazz nog zo’n paar steekwoorden. Maar het geeft wel aan dat er een stel jonge honden enorm energiek stond te spelen. En dat Roadburg het nog ver kan schoppen.
Na afloop kregen we de kans om nog even de complimenten over te brengen aan de jongens. Als dank kreeg Lief nog een t-shirt van ze, met de belofte het op Lowlands te dragen. En zo gezegd, zo gedaan, gingen we weer richting huis.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: