Skip to content

boswandeling

9 oktober 2008

Pas naar de psz en nu al een uitstapje. Gelijk haar eerste dag werd me een briefje in handen gedrukt. Volgende week donderdag gaan we met de peuters naar het bos en we zouen het fijn vinden als er ouders mee gaan. Nou, dat hoeven ze mij geen twee keer te vragen. En dus vanmiddag op de fiets naar de verzamelplaats. Lekker met al die kleintjes het bos in om de herfst te ontdekken. Het was er dan ook schitterend weer voor.
De juffen hadden 2 kabouters van de speelzaal meegenomen om een huisje voor te zoeken. Dus bij iedere paddenstoel moest er even gecheckt worden of de kabouters er in pasten. Het was mooi om te zien hoe de peuters helemaal meegingen in de paddenstoelenhuizenjacht. Allemaal een plastic tasje in de hand, eikeltjes, blaadjes, takjes, alles ging erin. Al waren ze niet allemaal even enthousiast met verzamelen. In Verels tasje zitten welgeteld 2 eikels, 4 eikeldopjes en 1 blaadje.
Na een klein uurtje gewandeld te hebben, kwamen we een echte kabouter tegen. Met een hele mooie, rood-met-witte-stippen paddenstoel. De kabouterdans werd gedaan en daarna was er tijd voor een Plopkoek en een pakje drinken.
Tegen 15u ging iedereen naar huis. Om op een paar meter van de fiets de mooiste paddenstoelen van het hele bos te vinden. Een stuk of acht echt rode-met-witte-stippen in een groepje bij elkaar. Verel keek haar ogen uit. Een mooie afsluiting van een heerlijke middag. En thuis heeft ze op de bank nog lekker een tuk gedaan.

One Comment leave one →
  1. 10 oktober 2008 11:16

    Heerlijk, dat enthousiasme hè! Sam zoekt ook altijd naar paddenstoelen als we met de hond lopen. Vorige keer ging hij ook kijken of de kabouter thuis was 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: