Skip to content

modern land?

20 januari 2009

Het is een bijzondere dag vandaag: Barack Obama wordt ingezworen als eerste zwarte president van de Verenigde Staten van Amerika. Ik zie in de journaals hoe massaal Amerikanen naar Washington gaan, de aandacht in de media is overweldigend. En dat zet mij aan het denken.
Is het echt zo bijzonder dat Obama president wordt? En als dat puur op zijn afkomst gebaseerd is, hoe modern zijn wij dan? Hoe modern is Amerika dan? Let wel, ik vind het heel goed dat Obama president wordt. Willen we goed met elkaar om blijven gaan, dan is het nodig dat iedereen vertegenwoordiging vindt in elke overheid tot aan de hoogste stoel. Er wordt wel vaak gesproken van een multiculturele samenleving. Maar hoe multicultureel is een land, als de eerste zwarte president zo enorm bijzonder gevonden wordt? Ik vind het eigenlijk een bewijs dat de VS nog helemaal zo modern niet is. Want het is een revolutie voor Amerika, dat hoor en zie je aan alles.
Ik zou willen dat het veel gewoner was. Dat zou betekenen dat de diverse kleuren, culturen en religies goed gemixed zijn, dat we elkaar als gelijken zien. Want uiteindelijk hebben allemaal tien vingers, tien tenen en een hart. We zijn allemaal mensen, dus waarom zou er verschil zijn?
Ik wens Obama ontzettend veel succes, want hij heeft niet alleen de taak om Amerika te leiden, hij moet het land ook nog eens uit een financiele/economische crisis halen. En alsof dat nog niet genoeg is, fungeert hij als rolmodel voor gelijkheid voor de hele wereld. De hoop van de hele wereld is gevestigd op Barack Obama. En dat is veel te veel voor een man, hoe bijzonder die ene man ook is.

Advertenties
One Comment leave one →
  1. Fabian permalink
    20 januari 2009 18:04

    Ik denk ook niet dat het heel erg te maken heeft met het feit dat het een zwarte president is. Maar meer dat de Amerikanen hunkeren naar een “change” en hopen dat Obama die kan geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: