Skip to content

’t vuile werk

21 maart 2009

In het kader van de Nationale Opschoondag wilden we als buurtvereniging onze Antoniusstraat en -plein eens aan een flinke schoonmaakbeurt onderwerpen. Daarbij zouden we dan ook wat aandacht besteden aan het Halvezolen fietspad/-park. Maar de afgelopen week is het plaatselijke werkbedrijf zo druk bezig geweest met het schoonmaken van de wijk, dat er voor ons weinig te prikken was overgebleven. Dan maar al onze aandacht op het Halvezolenpad gericht. En dat hebben we geweten!
De gemeente had veiligheidsvestjes, prikkers, werkhandschoenen en vuilniszakken ter beschikking gesteld. En daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Over een stuk van zo’n 1 km hebben we 28 zakken vuil kunnen vullen. Blikjes, flessen, rotjes, condooms, snoeppapier en andere verpakkingen, sigarettenpeuken, een voetbal en zelfs een fiets hebben we bij elkaar gescharreld.
Twee uur lang hebben we ijverig ’t vuile werk opgeknapt. Daarna konden we in de zon van soep en broodjes genieten. Gezellig nakletsen en ons verbazen over de hoeveelheid rotzooi die door mensen weggegooid wordt. Het was een boel werk, maar we zijn allemaal erg trots op het resultaat.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: