Skip to content

weekend voorbij

5 april 2009

Zohé! Dat was me het weekend wel. Een soort generale repetitie voor onze vakantie naar Engeland over 2 weken.
Het peuterfestival op vrijdag, waar Verel ontzettend genoot van het dansen, de muziek en het spelen in de spacey peuterspeeltuin met alle andere kindjes. Dat haar voetjes muisjes zijn (uit de dansworkshop) en het fluiten van een vogeltje (uit ‘Spijker op z’n kop) zal ze nog vaak herhalen. Daarna lekker eten bij de Mac, vooral het bakje fruit uit het happymeal kon op Verels goedkeuring rekenen! Later in de auto, viel ze – nog voor we op de ringbaan waren – in slaap. Aangekomen bij het hotel (pal naats Blijdorp!) had ze een flinke dut gedaan.
Inchecken, even bijkomen op de kamer en daarna met de bus naar het centrum om wat te shoppen. Paasversiersels hadden we beloofd, om de enorme paastak thuis voor het raam mee te vullen. Een hapje eten en in een overvolle bus terug naar huis. Drie peutertjes in hun buggies op een rijtje in het rolstoelenvak, het was een komisch gezicht.
De volgende dag stond helemaal in het teken van de dieren. ’s Ochtends vanuit de ontbijtzaal hadden we al een beetje zicht op Blijdorp, het Oceaniumgedeelte. Na een stevig ontbijt viel het weer buiten toch wat tegen. We haden wel op de berichten gelet, maar na het mooie weer van vrijdag… Maar ach, voor een direntuin hoeft het niet zomers warm te zijn. Zeeleeuwen, vissen, haaien, schildpadden, krabben, kwallen, zeepaardjes en pinguïns naar de ijsberen.
Langs kleine prairiehondjes en cavia’s, rode ibissen en de tunnel onder de spoorrails kwamen we bij een klein kinderboerderijtje. Verels enthousiasme werd al snel getemperd, toen bleek dat de geiten lang niet zo leuk en klein waren als die van de kinderboerderij thuis. Next… een hapje eten dan maar.
Toen was het eindelijk tijd om naar de olifanten te gaan kijken. De dikhuiden liepen buiten, mét hun nieuwe aanwinst Tonya van amper 2 maanden. Wat een schatje!
Aapjes, tijgers, kraanvogels, allerlei eenden, , flamingo’s, leeuwen, kangoeroes en stokstaartjes. Na zoveel dieren was het tijd om even zelf de beest uit te hangen in de speeltuin. Met een klimrek, een glijbaan, zand en een boel andere kindjes om mee te spelen. Als laatste nog even langs de zebra’s en terug naar de ijsberen. Die waren nu wakker. En toen was het echt tijd om Blijdorp te verlaten… onder protest uiteraard.
Na een korte stop in het hotel naar de stad voor een hapje eten en een ijsje. Dat hadden we wel verdiend.
Zondagmorgen konden we lekker rustig aan doen. Uitslapen, ontbijten, spullen inpakken en uitchecken. Daarna zijn we naar Kinderdijk gereden. Een beroemd stukje Nederland, waar we nog nooit geweest waren. *schaam* Het weer was geweldig. Heerlijk voor een rondvaart langs de molens. Verel vond het geweldig. Zo leuk zelfs, dat ze na wat drinken en een broodje worst weer terug naar de boot wilde. Toen hebben we maar verklapt dat we over twee weken weer met een boot gaan varen.
Via een zelfgekozen toeristische route zijn we naar huis gereden. Rustig aan, lekker in het zonnetje met wederom een snurkend peutertje op de achterbank
foto’s staan binnenkort op verels blog

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: