Skip to content

vakantiestress

15 april 2009

Nee, hoor, het is nog niet genoeg dat we ons druk maken over het inpakken van de koffers. Dat we als razende wervelwinden proberen alles op tijd schoon en opgeruimd te hebben.
Nee, nu hebben de franse kabeljauwvissers ook nog eens besloten om herrie te gaan schoppen in de havens. Omdat ze boos zijn op over de vangstquota die europa heeft vastgesteld (of gaat vaststellen, ben niet helemaal 100% op de hoogte van het visbeleid), blokkeren ze de veerdiensten van en naar engeland. De havens Calais, Duinkerken en Boulogne zitten helemaal vast. Schijnbaar blokkeren ze zelfs ferries midden op het Kanaal.
Moet je toch niet aan denken! Zit je al enigszins groen kleurend van je door elkaar geschudde evenwicht midden op zee. Nog geen land in zicht. En dan wordt de ferrie tegengehouden. Argh! Of nog erger, met een hartstikke zeezieke peuter! Al is een peuter die niet zeeziek is, maar zich wel verveeld en honger krijgt en moe wordt, net zo erg. En alsof dat nog niet genoeg is… een hevig onweer over je hoof, zoals dat hier ene half uurtje geleden langs kwam.
Oh help, mijn fantasie slaat op hol. Ondertussen ben ik alvast maar begonnen met duimen. Over 36 uur staat onze vaart pas gepland. Hopelijk zijn tegen die tijd de blokkades voorbij. Maarja, het zijn natuurlijk wel fransen. Dat zijn heftige stakers! En dan zijn er natuurlijk al die gestrande reizigers… Nog maar even niet teveel over nadenken. Wel morgen first thing naar P&O bellen.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: