Skip to content

weer een x efteling

14 juli 2009

Dit jaar hebben we voor het eerst Eftelingabonnementen aangeschaft. Ofja, lief heeft in z’n jeugd natuurlijk al vaker een abo gehad. Als je in Waalwijk opgroeit, is dat zo ongeveer onderdeel van je opvoeding.
Als gezin is dit ons eerste abo-seizoen. Het is wel even slikken als je de rekening krijgt… Maar als je dan eenmaal binnen bent, weet je dat het de euro’s waard is.
Vooral voor mij voelt het ontzettend bijzonder en rijk als je zomaar, wanneer je maar wilt, naar de Efteling kunt gaan. Ben opgegroeid aan de NL-B grens en voor ons was de Efteling eens per 2 jaar een enorm uitje. Alles dat verder als Tilburg lag, voelde als een wereldreis. Zelfs nu ik er zo dichtbij woon, blijf ik het bijzonder vinden.
Vanmiddag zijn we maar weer eens naar het Sprookjesbos geweest. Met een peuter van 3 blijft dat toch het hoofddoel van een bezoek. Tijdens de ZevenMijlsZomer is het park open tot 21uur ’s avonds, dus we zijn aan het eind van de middag pas gegaan. Kon iedereen nog een middagdutje doen.
Het was perfect weer: lekker zonnetje, niet te warm, afentoe een wolk. Verel begint de weg al aardig te kennen, want voorgaande jaren mocht ze al regelmatig met opa en oma mee. We beginnen bij de Rode Schoentjes en volgen zo de route door het Sprookjebos. Het Herautenplein is vaste prik voor wat drinken en iets eten. Na nog wat sprookjes komen we op het AntonPieckPlein. Na wat rondjes in de verschillende carroussels hebben we een plekje opgezocht om frietjes te eten. Daarna onszelf ook nog getrakteerd op een lekker ijsje. Op de terugweg nog een stukje door het Sprookjesbos voor een bezoekje aan Doornroosje, het Kabouterdorp, Langnek en onze vaste afsluiter: Roodkapje.
Wij hebben ons weer uitstekend vermaakt. Wanneer gaan we weer?

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: