Skip to content

leesvoer

3 augustus 2009

Ben op het moment in een verrassend grappig boek bezig. In eerste instantie nam ik het op de bieb mee als lekker makkelijke chicklit voor een zomerse avond. En idd, plot is zeker niet verrassend, maar wel lekker vlot geschreven door een combi van e-mails, chatsessies, ingesproken berichtjes op gsm’s en dagboekfragmenten.
Echter, door het hele verhaal loopt een waanzinnig verstoorde familierelatie. Echt geweldig hoe die is beschreven. Twee broers die samen moeten werken in papa’s advocatenimperium, een moeder die nog steeds mma wil zijn voor haar volwassen kinderen, grote zus die genoeg heeft aan haar eigen gezin, maar steeds moet bemiddelen en een jonge zus die lekker rebels aanklooit. Hilarisch hoe de mails over en weer gaan.
Het is een frisse wind in de wereld van chicklit en heerlijk leesvoer voor op vakantie of in de tuin:
Meg Cabot: “Blijf Online”. Gewoon de NL versie dus, maar eerlijk gezegd lijkt het me nog leuker om het boek in het originele engels te lezen. Overigens schrijft Cabot vooral meidenboeken, maar richt ze zich nu ook op twintigers. Toch vind ik het als dertiger ook zeker nog goed te pruimen, hoor. En als ik nu een puberdochter had, zou ik het zeker niet erg vinden als ze boeken van deze dame las.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: