Skip to content

Pompoenslinger (Herfst of Halloween)

25 oktober 2012

We vieren in Nederland natuurlijk niet echt Halloween. Toch zie je de versieringen, die bij dit Amerikaanse feest horen, hier steeds meer. En zeg nou zelf, die pompoenen zien er ook gewoon heel gezellig uit.

Halloweenslinger: ontwerp voor De Wijkkrant

Voor De Wijkkrant van oktober 2012 had ik eerder al een Halloweenslinger ontworpen. Met pompoenen, vleermuizen en takjes en die hangt voor het raam.

Schattig mini pompoentje

Op het forum van De Scrapheapzag ik vervolgens de oktober challenge staan: ‘maak een klein projectje met als onderwerp Halloween’. Ja, leuk! ik zag wat voorbeelden voorbijkomen en wilde het klein heel letterlijk nemen. En dus knipte, plakte en froebelde ik een mini pompoen in elkaar. Werkelijk een schatje is het geworden. De kinderen zijn ook gek op het minivruchtje. Vooral het echte steeltje (een klein takje van een blad) vinden ze geweldig.

Gezellige herfstslinger met pompoenen

 

En dit goedgelukte pompoentje heeft me dus geïnspireerd voor de Scrapheap challenge. Ik heb het geknipte model omgezet in een Silhouette patroon en heb een hele berg pompoendeeltjes gesneden. Daarmee kon ik 6 kleine pompoentjes in elkaar zetten. Zwart satijnlint door het centrum en zowel boven- als onderaan een bosje takjes eraan geknoopt.
Simpel, maar doeltreffend.

Geen vleermuizen, geen spookjes, alleen het gezellige oranje van de pompoen, hierdoor is de slinger meer herfst als halloween geworden. Dus ook geschikt voor wie het niet viert.

For a challenge at a craft forum I made a pumpkin wallhanger. As over here in the Netherlands we don’t really celebrate Halloween, I only used pumpkins and some small branches. So this fall decoration is suitable for every home.
To make the pumpkins, I designed my own cutting file for the Silhouette Cameo. Some nice black ribbon to connect the pumpkins. Tie some twigs at the top and bottom of the ribbon and your wallhanger is done. It’s that simple.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: