Skip to content

Duinkudde

16 april 2013

Meestal gaat Faber op maandag naar oma, maar deze keer was hij thuis en besloten we ’s middags naar het bos te gaan. Op de fiets naar de Roestelberg, tis een kwartiertje. Kleine man mocht kiezen, dus gingen we rechtsaf het bos in. Een paar minuten onderweg hoorden we schapen. Nieuwsgierig gingen we toch richting zand en jahoor, daar troffen we de Duinkudde aan. Wat een leuke verrassing. Op 2 maart waren we naar de lammetjesdag in de schaapskooi in Bezenmortel geweest. Zóveel lammetjes, we keken onze ogen uit.
En diezelfde lammetjes, nu zo’n 6 weken oud, liepen met hun mama’s, de herder en de honden over de Duinen. Faber vond het geweldig (en ik niet minder). We hebben een tijdje staan kijken hoe de schapen bij elkaar en verder werden gedreven. Mooi om te zien hoe de schaapshonden dat doen met een paar fluittonen en woorden van de herder.
Na een tijdje trok de kudde verder richting de heide. Wij gingen terug het bos in. Het werd een heerlijke wandeling. Faber kwebbelde volop. We zagen allerlei vogels, van houtduiven tot boomklevers, namen hier en daar wat zwerfafval mee (dat was minder, wat een hoeveelheid rotzooi zagen we. een vuilniszak hadden we kunnen vullen) en genoten van de geuren en geluiden. Wat ruik ik nu? Wat is dat, mama? Welke boom is dit? Hoe heet die vogel? Wat hoor ik nu? Onze zoon heeft veel aandacht voor zijn omgeving. Mooi is dat.
Toen we weer richting huis fietsten, was vooral het weerzien met de lammetjes onderwerp van gesprek.

Duinschapen (credits: 'Hello' full kit by Joyce Paul  Designs)

Duinschapen (credits: ‘Hello’ full kit by Joyce Paul Designs)

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: