Skip to content

Tip: All about gesso by Bloknote.nl

4 maart 2014

Mixed media… het lijkt zo’n toverwoord. Het lijkt de nieuwe creatieve rage, overgewaaid uit Amerika. Maar het is veel meer dan een rage. In feite is het een kunstvorm die al decennia, zo niet eeuwenlang beoefend wordt, waarbij je gebruik maakt van diverse media om Het verschil is nu dat de technieken voor iedereen bereikbaar zijn. Dat je niet meer beperkt wordt, omdat je geen kunstopleiding hebt gevolgd. En dat is prima, het is namelijk voor heel veel mensen ontzettend fijn om zich creatief te kunnen uiten.

Dus wat houdt dat nu in, mixed media? Mixed media is een kunstvorm waarbij je gebruik maakt van diverse media, zoals diverse soorten verf, inkt, papier, krijt, potlood, stof, plastic. Er zijn tal van video’s, blogs en workshops over mixed media te vinden. En er zijn heel veel materialen te koop. Maar wil je optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden en materialen, dan moet je ook weten hoe ze toe te passen. Op dat punt hebben kunstopleidingen dan weer een streepje voor, want daar wordt doorgaans heel veel aandacht besteed aan materiaalkennis.

En dan is het fijn dat er vakkundige mensen zijn als Marieke Blokland die je dan met een leuke leerzame video het gebruik van gesso uitleggen. Wat mij betreft mag ze zo nog veel meer uitleggen. Daarom ben ik ook zo blij dat ze mixed media in Nederland veel bekender wil maken. Dus na het bekijken van deze gesso-video naar de facebookpagina Mixed Media NL om op die [Vind ik leuk] knop te klikken.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: