Spring naar inhoud

Woensdagmiddag | trip tip | Wednesday afternoon

2 april 2014

Dag 10 van #opwegnaar40| Day 10 of #goingon40

Aanstaand weekend, 5 en 6 april, is het in Nederland Museumweekend. Omdat de museumweekend-activiteiten zich veelal richten op volwassenen, is er dit jaar ook Museumkids op woensdag 2 april. En dat betekent dat heel veel musea speciale activiteiten, workshops en rondleidingen voor kinderen organiseren. Terwijl mijn zoon naar een verjaardagsfeestje mag, ga ik met mijn dochter Verel vanmiddag naar het Schoenenmuseum. Dat is zo ongeveer om de hoek voor ons. Vanmiddag staat daar een workshop Romeinse sandalen maken op het programma. Vanaf 8 jaar staat er… bijna 8 zal vast ook wel lukken. Zeker voor zo’n knutseltalent als mijn dametje.

Wil je weten wat er vanmiddag allemaal te doen is, kijk dan op de website van museumkids.

Later vandaag kun je hier en verslag lezen van onze #museumkids middag.

This weekend, April 5 & 6, is Museumweekend in the Netherlands. Because most of the museumweekend-activities are for adults, this year there is also Museumkids on April 2. During Museumkids a lot of museums organise special activities, workshops and tours for children. While my son will be going to a birthdayparty this afternoon, i am taking my daughter to the local Shoemuseum. There she will take part in a workshop and make some Roman sandals

Want to know where you can go this afternoon, check the museumkids website.

Later today you can read the report of our #museumkids afternoon.

Update: Onze middag in het Schoenenmuseum.

Nadat we onze kleuter naar het feestje hadden gebracht, fietsten dochter en ik naar het museum. Er bleek heel wat animo voor de workshop, waardoor de jongere deelnemers toch echt wel begeleiding van een ouder nodig hadden. Dat vindt deze mama natuurlijk geen probleem.

Er was een voorbeeld patroon, dat moest omgezet worden naar een mal van de eigen schoenmaat. Een beetje rekenwerk dus. Daarna onze mal uit het karton knippen. Met de mal gingen we het leer knippen, twee keer, voor een linker en rechtersandaal. Dat was voor Verel behoorlijk pittig, want leer knipt niet echt makkelijk. Na het knippen moesten er ook nog vetergaatjes worden gemaakt. Met zo’n stoere gaatjestang. De sandaal is bijna klaar. Nu nog een binnenzool knippen en die erin lijmen. Even goed opletten, want ook dat moeten weer een linkse en rechtse zijn. Een paar lange veters uitzoeken en die in de schoen rijgen. ‘Wat lijkt dat eigenlijk veel op onze schoenen, mama.’ De sandalen gingen aan en inderdaad. Sinds de Romeinen is er qua vorm niet veel meer veranderd aan onze schoenen.

De sandalen moesten natuurlijk meteen geprobeerd worden met een klein rondje door het museum. Daarna dronken we nog wat en gingen we naar huis. Wel met de belofte dat we  nog eens terug zouden gaan om het hele Schoenmuseum te bekijken.

museumkids2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: