Spring naar inhoud

3 manieren | Digiscrap | 3 ways

22 april 2014

Dag 30 van #opwegnaar40 | Day 30 of #goingon40

Het paasweekend is weer voorbij. Het was fijn, ontspannen, gezellig met familie en lekker in de zon. Uiteraard heb ik foto’s gemaakt. En foto’s zijn er om mee gescrapt te worden. Vandaag kies ik voor digitaal scrappen. Ik laat 3 manieren zien waarop je kunt scrapbooken.

Zo is er de ‘klassieke’ lay out. Een of meer foto’s op een pagina van 12″*12″ (= 30,48cm*30,48cm) met een achtergrond, elementen, journaling (beschrijvende tekst) en een titel.

Letsswing

Het is heel populair in papier, maar ook digitaal kun je pocket scrapbooking doen. Vaak wordt dit met de term Project Life aangeduid, maar dat is eigenlijk de merknaam van het papieren systeem van Becky Higgins. Daarom heb ik het liever over pocket of modulair scrapbooken. En in digitaal zijn er dus ook diverse manieren om met vakken te werken. Basis is nu ook een pagina van 12″*12″. Gebruikt worden meerdere journalcards en foto’s aangevuld met elementjes, tekst en/of andersoortige kaarten, souvenirs en dergelijke.

pasen_pocket

Als derde heb ik aan artjournal pagina gemaakt. Artjournaling gaat veel meer over gevoel, sfeer. Foto’s worden weinig tot niet gebruikt, wel vaak tekst met papers, stempels en brushes.

pasen_artjournal

Gebruikte materialen:

Let’s Swing: ‘Polka Dotty’ (release mei 2014) & ‘Pencilmarks’ van Anja Wens Designs; fonts: KG Seven Sixteen, Pijamas.

Pasen 2014: ‘Polka Dotty'(release mei 2014), ‘Paas printable’, ‘Easterquoteas’ van Anja Wens Designs; fonts: Catholic Schoolgirls BB, CK Rough Housing, Typical Writer, the girl next door.

Relax Together: ‘Watercolour Lovelies’ van Anja Wens Designs; ‘Volume Up’ collab Digiscap Designers; font: Frail & Bedazzled.

Alle materialen zijn (binnenkort) verkrijgbaar in de Digiscrap winkel, muv de Paas printable en Easterquoteas. Fonts kun je vinden op websites als Dafont, 1001fonts en Myfonts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: